

Su Yumuşatma Sistemleri
Reçine Yumuşatma Sistemi
Reçine yumuşatma sistemleri teknolojisi ülkemizde mevcut suların içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve magnezyum iyonları suyun yapısında kireçlenme oluşturarak sertleşmesini önlemektedir. Doğrudan kullanıldığı takdirde bu suların sağlığı olumsuz yönde etkilediğini söyleyebiliriz. Endüstriyel alanlarda da birçok problem yaşanmasına neden olmuştur.
Aktif Karbon Arıtma Sistemi
Aktif karbon filtrasyon sistemleri, sudaki bulunmaması gerekli olan zararlı maddelerin gelişmiş bir sistem çerçevesinde arıtılmasını sağlıyor. İçme suyu olarak iş yerlerinde kullanılan şebeke suyu yerine çoğunlukla su arıtma cihazları tercih ediliyor.
Hem suyu sağlıklı kıvama getirmesi hem de kaliteli özelliğe kavuşmasında su arıtıcı sistemlerin önem büyüktür. Tam otomatik donanıma sahip teknolojisi sayesinde kullanıcı müdahalesine gerek kalmadan suyun filtreleme işlemini kendiliğinden gerçekleştirmektedir.
Ters Osmoz(Reverse Osmosis) Arıtma Sistemi
Ters ozmoz sistemleri kullanılarak suyu daha berrak ve arındırma işlemleri 1980’lerin başında ticari olarak kullanılabilir hale gelmiştir. Teknoloji o dönemlerde devamlı olarak 500 ppm TDS’den daha düşük bir kalite elde etmek için Ters ozmoz sistemleri kullanan 2 geçiş gerekmekteydi.
Ters ozmos ya da RO, yarı geçirgen veya seçici bir filtreden suyu zorlayarak iyonları ve büyük molekülleri diğer taraftan uzaklaştırarak tuzdan arındırır. Seçici zarlar, diğerlerini bloke ederken yalnızca belirli moleküllerin geçmesine izin verir.
Membranın bir tarafında daha derin çözünen molekül konsantrasyonu meydana gelir, bu da diğer tarafta sığ konsantrasyonu mümkün kılar. Bunun nedeni, suyun zardan geçebilmesidir.
Kum Filtre Sistemi
Su içeriğinde bulunan ve katı haldeki maddelerin arıtılması için kum filtrasyon sistemleri kullanılıyor. Su arıtma teknolojilerinin geldiği son nokta da suyun yapısına uygun filtreleme sistemi kullanılmasına izin vermesi birçok avantajı da beraberinde getiriyor.
Suyun tadının ve kokusunun kötü olmasına neden olan kum gibi atıkların sağlığa elverişli şekilde arıtılması için kaliteli su arıtıcılar tercih edilmelidir. Genellikle endüstriyel alanlarda tercih edilen kum filtrasyon sistemi tanecik halinde bulunan ve çözünmesi güç olan maddeler için tercih ediliyor.
UV Ultraviole Sistemi
Su dezenfeksiyonu için kullanılan herhangi bir kimyasal yöntemden daha etkili bir su arıtma metodu olarak bilinir. UV sistemleri güneş ışığından ilham alır. Bakterileri, virüsleri ve mikroorganizmaları kızılötesi ışığa maruz bırakarak nötralize eder. Aksi takdirde UV ışınları mikroorganizmalara ulaşamaz.
Bu nedenle filtreden önce kum ve karbon filtreleri kullanılmalıdır. UV sistemine kimyasal eklemeden suyu arındırması, ucuz ve etkili olması nedeniyle tercih edilir.
aktif karbon arıtma sistemi, tandem yumuşatma sistemi, arıtma valfi değişimi, kum filtre değişimi, kum filtre sistemi kurulumu, reçine arıtma sistemi kurulumu, su arıtma reçine değişimi, yüzey borulamalı arıtma sistemi